Ik ben geboren in Guatemala en heb mijn muziekopleiding genoten in Duitsland.
Aan de conservatoria van Dortmund en Münster studeerde ik achtereenvolgens piano en blokfluit op bachelor- en masterniveau.
Na mijn verhuizing naar Nederland heb ik nog kort lesgegeven aan Duitse muziekscholen maar al snel heb ik al mijn muzikale activiteiten verlegd naar Nederland.
Ik ontwikkelde in korte tijd een leuke en bloeiende lespraktijk. Daarnaast werkte ik in de muziekwereld als producente en agente van het Nederlands Blazers Ensemble en het Combattimento Consort.
In al die jaren trad ik zo nu en dan op, als soliste op de blokfluit bij het Leidsch Barokensemble en als pianiste in kamermuziekverband.
Daarnaast ontwikkelde ik educatieve programma’s die ik samen met de Russische pianiste Irina Parfenova bracht op basisscholen in het land. Kijk voor een korte videoclip op https://www.youtube.com/watch?v=uCNzjHx_mKA

Sinds mei 2016 ben ik tevens reisleider voor Musico.nl, hetgeen ik met veel plezier doe naast mijn werk als docente. In de praktijk is dit meestal goed te combineren. Kijk op www.musico.nl
Toch is mijn lespraktijk aan huis nog steeds de basis van mijn muzikale bestaan.

In 1991 richtte ik samen met mijn man, pianist David Kuyken, de Stichting Kamermuziek Nieuwkoop op, nu een van de meest succesvolle kleine podia in het land.
Een keur aan Nederlandse en buitenlandse topmusici haalde ik naar Nieuwkoop, vaak ook pianisten, variërend van de jonge gebroeders Jussen tot de wereldberoemde Emanuel Ax.
Kijk voor meer informatie hierover op www.kamermuziek-nieuwkoop.nl.

In 2008 had ik de eer om een koninklijke onderscheiding te mogen ontvangen voor mijn verdiensten op muzikaal en sociaal gebied in mijn omgeving.