Diana Pianoles Nieuwkoop

Opleiding

Ik volgde mijn muzikale opleiding in Duitsland. Daar behaalde ik mijn diploma’s bachelor en master piano en blokfluit aan de conservatoria van Dortmund en Münster.

Ervaring

Geruime tijd gaf ik les aan muziekscholen in Duitsland en Nederland. Nu heb ik al jarenlang een leuke en bloeiende lespraktijk aan huis in Nieuwkoop. In al die tijd heb ik kinderen de eerste beginselen bijgebracht, volwassenen geënthousiasmeerd en gevorderden geholpen richting Conservatorium.

IK DOE MEE!

In samenwerking met collega Irina Parfenova ontstond het educatief schoolprogramma IK DOE MEE! voor basisscholen. In deze voorstelling speelden kinderen van meer dan 30  verschillende scholen met ons mee.

MUSICO Reizen

Met veel plezier ben ik reisleider bij MUSICO Reizen. Ik begeleid groepen op hun reis naar muziekfestivals in binnen- en buitenland en verzorg de inleidingen voor alle concerten en opera’s. Dat laat zich ideaal combineren met mijn lespraktijk.

Stichting Kamermuziek Nieuwkoop

In 1991 richtte ik samen met mijn man, pianist David Kuyken, Stichting Kamermuziek Nieuwkoop op. In deze succesvolle kamermuziekserie traden een keur aan Nederlandse en buitenlandse topmusici op, waaronder ook pianisten  als de jonge gebroeders Jussen en de wereldberoemde Emanuel Ax.

Lid van European Piano Teachers Association (EPTA).

In 2008 ontving ik een Koninklijke onderscheiding voor mijn cultureel-maatschappelijke bijdrage aan de samenleving.

Ben je geïnteresseerd, neem contact op voor een gratis proefles.

Diana Bohnenberger

06-46026240

diana@pianoles-nieuwkoop.nl

De lessen bij Diana betekenen voor mij altijd verrassende ontdekkingen over de stukken die ik speel. Dat komt door haar enorme kennis over muziek, maar ook door haar fijnzinnigheid hoe ze je stimuleert net dat stapje te zetten waarvan je denkt 'ik leer het nooit!'

Hilda,

therapeut

Elke les bij Diana is verrassend leerzaam. De gave van Diana om steeds weer in te spelen op de wensen en vragen van Aliex houdt haar steeds geboeid, en ons ouders ook, op de achterbank! De grote variatie aan en vrijheid in stukken is ook super.

ouders van Aliex

(11 jaar)

....jij hebt me niet alleen geleerd om piano te spelen maar ook om de muziek écht te begrijpen. Hoewel de lessen nu tot een einde komen, weet ik dat ik hierdoor altijd in staat zal zijn zelf een boek op te pakken en een stuk in te studeren, of om gewoon achter de piano te gaan zitten om even lekker te improviseren.   Bedankt voor alles.

Silke,

(19 jaar)


Pianoles Nieuwkoop en Diana’s PianoLab zijn onderdeel van Decibel Productions.
© Decibel Productions, foto's: David Kuyken