Lessen Pianoles Nieuwkoop

Hoe vaak les?

Regelmatig: een half uur, drie kwartier of een uur om de week of om de twee weken.

Onregelmatig: strippenkaart van 10 lessen van een uur per cursusjaar of incidentele les op aanvraag.

Aanvullend geef ik een aantal keer per jaar een groepsles om voor elkaar voor te spelen of een muzikaal onderwerp uit te diepen.

Advies

Om als beginner een goede basis te krijgen, adviseer ik om te starten met een wekelijkse les van een half uur. Na verloop van tijd is het mogelijk om over te stappen op een tweewekelijks lesritme. Volwassenen met voorkennis kiezen soms voor een flexibele strippenkaart.

Cursusjaar

Het lesjaar loopt parallel aan het schooljaar. Dat komt neer op maximaal 40 lessen als je wekelijks komt of ongeveer 22 lessen als je om de week komt.

Voor kinderen houd ik de schoolvakanties van de provincie Zuid-Holland aan. Met volwassenen maak ik op verzoek andere afspraken.

Methode

Elke leerling heeft een eigen benadering nodig: ambitie, nieuwsgierigheid, aanleg, gehoor, interesse en creativiteit spelen een grote rol. Mijn lesmethodes zijn afgestemd op die individuele verschillen.

Voorspelen

Voor de kinderen zijn er met regelmaat leuke activiteiten en projecten zoals een groepsles, etude-wedstrijd of een voorspeelmiddag/-avond. Hiervoor zijn ouders, familieleden of vrienden van harte welkom.

De voorspeelavonden of groepslessen van de volwassenen vinden in kleine kring plaats zonder publiek.

Soms staat er een thema centraal zoals een land, een muziekvorm, een componist of een bepaalde muziekstijl.

Een aantal leerlingen deed mee aan Pianofest, het grootste festival voor de amateur pianist dat jaarlijks plaatsvindt in het Conservatorium van Amsterdam. Hier zie je Lotte (16 jaar) die sinds haar zesde pianoles heeft.

Samen musiceren

Om kamermuziek mogelijk te maken werk ik samen met collega’s. Dat schept de mogelijkheid om eens met een strijk-, of blaasinstrument samen te spelen.

De volwassen leerlingen vormen regelmatig pianoduo’s en natuurlijk speel ik met iedereen graag vierhandig.

Extra’s

Mijn leerlingen kunnen gratis deelnemen aan Earzeen app die helpt het gehoor te trainen, goed noten te leren lezen en akkoorden te herkennen. Als docent kan ik zelf spelletjes maken en het aanbod daarmee vergroten. Kijk op het leerlingenportaal voor de inlog gegevens.

Heb je nog geen instrument?

Neem eerst contact met mij op en vraag om gratis advies. Onder tips en links vind je enkele suggesties ter oriëntatie.

Ben je geïnteresseerd, neem contact op voor een gratis proefles.

Diana Bohnenberger

06-46026240

diana@pianoles-nieuwkoop.nl

Vakanties Regio Midden Nederland


Pianoles Nieuwkoop en Diana’s PianoLab zijn onderdeel van Decibel Productions.
© Decibel Productions, foto's: David Kuyken